tortilla z truskawkami
A gdyby tak odstawić na bok smażonego kurczaka i czosnkowy sos i dla odmiany tortillę zrobić z czymś lekkim, pysznym i idealnym na śniadanie? Tak, tak, TAK! Och, na samo wspomnienie tego połączenia robię się strasznie głodna, bo było przepyszne! A zrobienie takiego wrapa zajmuje mniej niż 5 minut. Można zjeść na miejscu lub zapakować i zabrać ze sobą do pracy. Polecam wypróbować! :)
Składniki (na 1 porcję):
- 1 tortilla (najlepiej pełnoziarnista, ale pszenna też będzie ok)
- garść truskawek
- garść roszponki
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżeczka glazury balsamico (ja miałam truskawkową)
Tortillę smarujemy masłem orzechowym. Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na plasterki i układamy na tortilli. Dodajemy roszponkę, skrapiamy całość glazurą balsamico i zawijamy tortillę - najpierw zaginamy dół i górę do środka, a następnie rolujemy tortillę. Przekrawamy na pół, po skosie.
Udanego sezonu truskawkowego życzy gruszka z fartuszka! :)
-
ilovebake.pl
-
magma
-
Abbie @ Needs Salt
-
MARTA