tortilla z jabłkiem i masłem orzechowym
Ten wrap to było moje wyjście awaryjne. Przyszedł w końcu ten czas, kiedy straaaasznie chciało mi się czegoś słodkiego i wiedziałam, że nie będę potrafiła długo się powstrzymać. A że była pora śniadaniowe, postanowiłam połączyć przyjemne z pożytecznym i przygotowałam sobie śniadanie. Bardzo pożywne, ale też stosunkowo zdrowe. I co najważniejsze, zaspokoiłam nim mój głód na słodycze – łyżka czekoladowych groszków całkowicie wystarczyła.
Składniki (na 1 porcję):
- 1 tortilla
- 1/2 zielonego jabłuszka
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka groszków z gorzkiej czekolady
- 1 łyżka orzeszków pini
Tortillę smarujemy masłem orzechowym. Na środek tortilli wysypujemy groszki oraz orzeszki pini. Jabłko kroimy na cienkie plasterki i układamy je na groszkach i orzeszkach. Brzegi tortilli zawijamy do środka. Całość zapiekamy na grillu elektrycznym lub na suchej patelni, odwracając wrapa, gdy się zarumieni.
Odrobiny słodyczy na co dzień życzy gruszka z fartuszka! :)
-
Ervisha
-
wedelka