Urszula Skrzypczak – Dietetyk

Bez tytułu Jestem radosną, otwartą osobą – mój śmiech słychać na długo przed tym, nim zjawię się w pokoju, a gdy mowa o przełamywaniu lodów – ja przeskakuję je jednym susem! Pasjonują mnie podróże, książki o nich, dobre kino drogi i kulinaria. Z radością odkrywam smaki ze wszystkich stron świata. Jestem też mamą wesołego trzylatka Tymka i to właśnie macierzyństwo pchnęło mnie ku podjęciu wyzwania propagowania zdrowego i zrównoważonego sposobu odżywiania w sposób profesjonalny – żeby dobrze karmić malucha, zapragnęłam zdobyć wiedzę.

Z wykształcenia jestem biotechnologiem ze stopniem naukowym doktora w zakresie biologii medycznej, zaś wpływem jedzenia na funkcjonowanie, samopoczucie oraz rozwój człowieka interesuję się odkąd pamiętam, a od niedawna zawodowo zajmuję się dietetyką – szczycę się dyplomem z Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego na UAM.

W dziedzinie żywienia pasjonuje mnie „wiedza tajemna” o kaszach, warzywach i innych cennych produktach często lekceważonych, a tak przecież ważnych. Szczególne znaczenie mają dla mnie produkty sezonowe, połączone w smaczne dania z bukietem ziół, suszonymi owocami, pestkami oraz wartościowymi olejami.

Cenię posiłki przyrządzane z produktów najwyższej jakości i korzystnej dla portfela ceny. W poradach dietetycznych kieruję się świadomością, że najlepsza dieta to ta, która dobrana jest do konkretnej osoby, zgodnie z jej uwarunkowaniami i potrzebami, nierzadko związana z radykalnymi zmianami w nawykach żywieniowych.

1420289848_home-128 www.ziarnozdrowia.pl   1420290013_phone8-128 copy+48 695 652 519  1420290916_black_envelope-128 copy kontakt@ziarnozdrowia.pl

ziarno_zdrowia_v1-01

Dowiedz się więcej o projekcie!

baner page