pieczarki ze szpinakiem

Trzy składniki, szczypta przypraw i pomysł na dietetyczną kolację gotowy. Proste nie musi znaczyć nudne, ani banalne. I choć połączenie pieczarek, szpinaku i fety nie jest może bardzo odkrywcze, to nie jest też tak zupełnie oczywiste. Dlatego dzielę się z wami tym łatwym i smacznym pomysłem :) Tych z Was, którzy próbowali zapytam – lubicie? A tych, którzy jeszcze nie jedli zachęcam – mniam! :)

Przepis polecany dla osób z insulinoopornością

pieczarki ze szpinakiem

Składniki:

  • 100 g pieczarek
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 30 g sera feta
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki i podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy szpinak, zmniejszamy ogień i mieszamy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przekładamy do miseczki i posypujemy pokruszonym serem feta.

Lekkiego wieczoru życzy gruszka z fartuszka!

Przepis przygotowany w ramach diety obowiązującej mnie podczas projektu “Gruszka się (znowu) odchudza”, za aprobatą dietetyka – Urszuli Skrzypczak.

Bez tytułuUrszula Skrzypczak – Dietetyk
Z wykształcenia biotechnolog ze stopniem naukowym doktora nauk medycznych w zakresie biologii medycznej. W marcu 2014 roku odbierała dyplom z zakresu Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Z zamiłowania propagatorka racjonalnego odżywiania. O jedzeniu i jego wpływie na organizm człowieka wie prawie wszystko. Gotowa by pomóc każdemu, kto marzy o pięknej sylwetce i zdrowej diecie.

1420289848_home-128 www.ziarnozdrowia.pl   1420290013_phone8-128 copy+48 695 652 519  1420290916_black_envelope-128 copy kontakt@ziarnozdrowia.pl

  • Super opcja! Banalna, ale wygląda pysznie, Spróbuję na bank! :)

  • Teo

    Dołożę do tego nieco komosy ryżowej i czosnku (bo nie byłabym sobą, gdybym czosnku nie wcisnęła wszędzie, gdzie tylko się da) i mam śniadanie na jutro! Dzięki za pomysł na niewykorzystane pieczarki :D