pieczarki ze szpinakiem
Trzy składniki, szczypta przypraw i pomysł na dietetyczną kolację gotowy. Proste nie musi znaczyć nudne, ani banalne. I choć połączenie pieczarek, szpinaku i fety nie jest może bardzo odkrywcze, to nie jest też tak zupełnie oczywiste. Dlatego dzielę się z wami tym łatwym i smacznym pomysłem :) Tych z Was, którzy próbowali zapytam – lubicie? A tych, którzy jeszcze nie jedli zachęcam – mniam! :)
Przepis polecany dla osób z insulinoopornością
Składniki:
- 100 g pieczarek
- 50 g świeżego szpinaku
- 30 g sera feta
- 1 łyżeczka oleju
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki i podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy szpinak, zmniejszamy ogień i mieszamy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przekładamy do miseczki i posypujemy pokruszonym serem feta.
Lekkiego wieczoru życzy gruszka z fartuszka!
Przepis przygotowany w ramach diety obowiązującej mnie podczas projektu “Gruszka się (znowu) odchudza”, za aprobatą dietetyka – Urszuli Skrzypczak.
Urszula Skrzypczak – Dietetyk
Z wykształcenia biotechnolog ze stopniem naukowym doktora nauk medycznych w zakresie biologii medycznej. W marcu 2014 roku odbierała dyplom z zakresu Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Z zamiłowania propagatorka racjonalnego odżywiania. O jedzeniu i jego wpływie na organizm człowieka wie prawie wszystko. Gotowa by pomóc każdemu, kto marzy o pięknej sylwetce i zdrowej diecie.
www.ziarnozdrowia.pl +48 695 652 519 kontakt@ziarnozdrowia.pl
-
Karolina
-
Teo