pasta z tymiankiem i kozim serem

Kolejna prosta i pyszna pasta kanapkowa. W sam raz dla miłośników koziego sera. Robi się ją dosłownie w dwie minuty i równie szybko znika. Polecam na kanapki lub w formie dipu np. do moczenia kawałków warzyw. Pyszności! :)


pasta z tymiankiem i kozim serem
 

Składniki:

- 1 garść świeżego tymianku
- 150 g koziego twarożku
- 1 łyżka czosnku w zalewie chilli (można zastąpić 1 ząbkiem zwykłego czosnku i odrobiną oliwy chilli)

Wszystkie składniki miksujemy razem w blenderze. Przekładamy do miseczki. Dekorujemy gałązką tymianku i odrobiną oliwy chilli (lub zalewy z czosnku).

Smakowitego maczania życzy gruszka z fartuszka! :)

  • wygląda bardzo smacznie:)

  • Kozi ser jest kolejnym smakiem do którego musiałam się przekonać, dojrzeć, polubić :)
    Tym bardziej, że w tamtym roku bardzo często dostawaliśmy go od znajomych od ich własnych kóz :)