pasta z tymiankiem i kozim serem

Kolejna prosta i pyszna pasta kanapkowa. W sam raz dla miłośników koziego sera. Robi się ją dosłownie w dwie minuty i równie szybko znika. Polecam na kanapki lub w formie dipu np. do moczenia kawałków warzyw. Pyszności! :)

Przepis polecany dla osób z insulinoopornością


pasta z tymiankiem i kozim serem
 

Składniki:

  • 1 garść świeżego tymianku
  • 150 g koziego twarożku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy chilli

Wszystkie składniki miksujemy razem w blenderze. Przekładamy do miseczki. Dekorujemy gałązką tymianku i odrobiną oliwy chilli (lub zalewy z czosnku).

Smakowitego maczania życzy gruszka z fartuszka! :)

  • wygląda bardzo smacznie:)

  • Kozi ser jest kolejnym smakiem do którego musiałam się przekonać, dojrzeć, polubić :)
    Tym bardziej, że w tamtym roku bardzo często dostawaliśmy go od znajomych od ich własnych kóz :)