jajka faszerowane szynką i serem
Zaczyna się sezon na jajka! Święta za progiem i oprócz tradycyjnej baby i żurku dobrze jest postawić na stole “coś innego”. Nie koniecznie skomplikowanego, nie koniecznie wykwintnego – ot po prostu coś podanego w mniej standardowy sposób. Faszerowane jajka nie są bynajmniej żadną egzotyką, a już tym bardziej jajka z szynką i serem, ale niech to będzie mój powrót do korzeni i przepisów najprostszych z najprostszych :)
Przepis polecany dla osób z insulinoopornością
Składniki na każde 2 jajka:
- 10 g sera żółtego
- 30 g szynki z indyka
- 1 płaska łyżeczka majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- pieprz do smaku
- szczypiorek do przybrania
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, przrekroić na pół i wybrać z nich żółtka. Wrzucić je do miseczki, rozgnieść widelcem.
Ser i szynkę bardzo (!) drobno poszatkować. Dodać razem z majonezem i musztardą do żółtek i całość dobrze wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.
Formować z farszu małe kulki i układać w połówkach białek.
Udekorować szczypiorkiem.
Smacznego życzy gruszka z fartuszka! :)
Pingback: Canadian viagra 50mg()
Pingback: Lowest price for viagra()
Pingback: Cost viagra()
Pingback: Order viagra without prescription()
Pingback: Generic viagra online()